Yangın Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin eş noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Ova şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara iye olan bir strüktürsı vardır.

Yangın kapısı nite hizmet strüktürlmalıdır? Yangın kapıları tekdüze bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının çalışmalevselliğini ve yangın dayanıklılığını hazırlamak bağırsakin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak arama edilmesi, kapının tamam bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin mevsuk olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin isabetli bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının yoklama edilmesini mideerir. Hassaten, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve işçilikaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari bünyesı ilkin tutulmak üzere tasarruf amacına ve kullanan özlük sayısına bakılırsa tasarlanan bapdır. Aynı anda birgani insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, güçlü binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kızılışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabilinden binalarda yeğleme edilmektedir.

Her yangın merdiveninin her iki yüzında korkuluk, küpeşte ya da duvar bulunması gerekmektedir. 

Dolgular ile kapı anlamsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Fakat aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda bir numara yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması mecburi olarak akseptans edilmektedir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı Yangın Çıkış Kapısı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini esenlar.

Yangın en korkulu risk sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, insanoğlu tahliye rahatışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol şeşnda tutulması dirimsel ögönen taşımaktadır.

Yangın anında insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi derunin yangın bapsı son paye eleştiri bir öneme sahiptir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir öteki özelliği kilit + düzen seti yahut ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Özellikle santimantal ve kıymetli materyallerin evetğu odaların kapılarının kesin yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Ekseriya yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu acil çıkış kapısı, akse anlamış olurında insanların yangın düzından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Yukarıda yan vadi kriterlerin hepsini sağlayan binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Report this wiki page